a.s.r. EnergyBattle

a.s.r. EnergyBattle

Posted 1 maart 2019

In de a.s.r. EnergyBattle daagt a.s.r. haar huurders van hun residentiële vastgoed uit om zoveel mogelijk elektriciteit te besparen. Zo wordt de huurder betrokken bij hun energieverbruik en op laagdrempelige manier gevraagd om kleine gedragsaanpassingen te doen.

Dit speelt onder andere na uitvoer van renovatietrajecten, waarmee flinke energiebesparende maatregelen zijn getroffen. Vaak ziet a.s.r. hierna terug dat het energieverbruik toch hoger is dan verwacht en dat dit wordt veroorzaakt door gedrag van de huurder. Dit principe zien we vaker en staat bekend als het rebound-effect.

Al meerdere edities zijn enkele tientallen teams (huishoudens) uitgedaagd met de EnergyBattle. Elk team heeft een account gekregen op de online webapplicatie van EnergyBattle, waarmee ze elke dag weer kunnen zien wat hun elektriciteitsverbruik is geweest. Tot op het kwartier nauwkeurig! Zo zie iedereen precies wanneer de energieslurpers zijn aangezet en wat je nog kunt doen om meer elektriciteit te besparen. Naast een uitgebreide monitor hebben de deelnemers beschikking over een chat, waarin ze vragen kunnen stellen of tips kunnen geven aan de andere deelnemers. Samen ben je tenslotte slimmer.

Wekelijks krijgen deelnemers notificaties met interessante tips en een handige updates van hun besparingsprestatie. Natuurlijk is de EnergyBattle niet alleen online beschikbaar, maar is er ook een super handige mobiele app. Zo ben je altijd en overal op de hoogte.

a.s.r EnergyBattle wordt georganiseerd in samenwerking met a.s.r real estate.

  • Naam : a.s.r. EnergyBattle
  • Datum : 01 / 01 / 2020 + 01 / 03 / 2019
  • Partners : a.s.r. real estate
  • Gemiddelde besparing : 16,49%
Interesse?