EnergyBattle voor gemeenten

EnergyBattle voor gemeenten

Posted 1 juli 2019

Shifft neemt de landelijke energiebesparingswedstrijd voor gemeenten over van Klimaatverbond Nederland. Vanaf nu kunnen gemeenten bij ons terecht voor de organisatie van een EnergyBattle. Bewoners, medewerkers, scholen of lokale bedrijven kunnen deelnemen. 

Shifft organiseert de wedstrijd in samenwerking met Nienke Trap. Nienke is als zelfstandig communicatieadviseur (Richting Duurzaamheid) zeer nauw betrokken geweest bij de organisatie en uitvoering van de EnergyBattle zoals Klimaatverbond Nederland deze organiseerde. Zij kent het concept door en door en is bovendien gespecialiseerd in gedragsverandering en energiebesparing. Samen bieden we een uitgebreid pakket met diensten:

 

# online omgeving en app

# een op maat gemaakte variant van de energiebesparingswedstrijd

# ondersteuning bij de werving van deelnemers

# verzorgen van interne en externe communicatie

# geven van workshops: Aanpak voor een bredere verduurzaming van de gemeentelijke organisatie

# afstemming op en inbedding in het gemeentelijke duurzaamheidsbeleid

 

Geef als gemeente het voorbeeld met de EnergyBattle! Deelnemers ervaren hoe ze thuis eenvoudig energie kunnen besparen. Met behulp van hun slimme meter krijgen ze direct inzicht in het energieverbruik. De afgelopen jaren deden al meer dan zestig gemeenten mee. In totaal werd gemiddeld 16% elektriciteit en 14% gas bespaard, dat is per deelnemers 258 euro per jaar. Omgerekend is dit goed voor ruim 1.000 ton minder CO2-uitstoot.

  • Naam : Klimaatverbond Energy Battle
  • Datum : 01 / 01 / 2019
  • Partner : Klimaatverbond Nederland
  • Gemiddelde besparing : 15%
Interesse?