EnergyBattle

Posted 30 april 2009

Al in 2009 organiseerde Shifft de allereerste EnergyBattle van Nederland. En daar zijn we trots op!

Ruim 60 studenten, verdeeld over 20 teams deden mee aan deze EnergyBattle, die na drie spannende maanden leidde tot een gemiddelde energiebesparing van maar liefst 24% ! Alle deelnemers kregen toegang tot een online webapplicatie, waarop wekelijks het energieverbruik werd bijgewerkt. De energiegegevens werden verzameld met een inhome display die met de hand moest worden uitgelezen (de slimme meter bestond immers nog helemaal niet). Aan de hand van het uitgelezen verbruik werd de besparing bepaald en kwam elke week weer een nieuwe rangschikking tot stand.

Vrijwel alle deelnemers werden verleidt om energie te besparen, met als uitschieter het winnende team dat hun energieverbruik met ruim 45% wist terug te brengen. En niet alleen tijdens de EnergyBattle, maar ook na afloop bleek dat deelnemers langdurig minder (-10%) energie verbruikte dan voorheen. Een mooi resultaat!

EnergyBattle bleef dan ook niet onopgemerkt. Grote landelijke dagbladen besteedde aandacht aan deze vernieuwende aanpak om energiebesparing onder de aandacht te brengen. EnergyBattle won de GasTerra energietransitie jaarprijs en ging er ook vandoor met TNO’s landelijke innovatiewedstrijd. En tot slot werd ook vanuit de academische wereld veel aandacht besteed aan het innovatieve karakter van EnergyBattle.

Met recht een groot succes dat de opmaat bleek te zijn voor veel meer; een vliegende start voor Shifft.

 

EnergyBattle werd georganiseerd in samenwerking met het toenmalig ‘Rotterdam Climate Initiative’ en de woningcorporatie ‘Stadswonen’.

 

 

  • Naam : EnergyBattle
  • Datum : 01 / 02 / 2009
  • Partners : Stadswonen, Rotterdam Climate Initiative, TU Delft
  • Gemiddelde besparing : 24,3%
Interesse?