Stadse Helden

Stadse Helden

Posted 1 januari 2012

Stedin Netbeheer heeft Stad aan ‘t Haringvliet uitgekozen als dorp dat vooroploopt als het gaat om duurzame energie. Naast de duurzame stroom uit de windmolens aan de rand van het dorp is hierin ook een belangrijke rol weg gelegd voor de bewoners. Immers de meest duurzame energie is die energie die je niet verbruikt. Daarom hebben wij samen met Stedin speciaal voor Stad aan ‘t Haringvliet het project Stadse Helden opgezet. In dit project worden alle deelnemende inwoners op een gemakkelijke manier geholpen om slim met energie om te gaan.

De basis is gevormd door de uitrol van de slimme meter. Daarmee zijn de Stadse Helden een absolute koploper. Via onze interactieve website krijgen deelnemers vervolgens gedetailleerd inzicht in het eigen verbruik. Voor de kinderen is er zelfs een absolute game ontwikkeld, waarin de hoofdpersoon beter kan spelen als er in het huishouden meer energie wordt bespaard. De eerste 40 inschrijvers kregen eveneens een inhome display om realtime inzicht te hebben in het verbruik. Dat maakt het nog makkelijker om te besparen.

Voor de twee basisscholen die het dorp rijk is was een belangrijke rol weggelegd. Leerlingen werd gevraagd om op school ook bewust met het energieverbruik om te gaan. Bovendien konden de kinderen die ook via hun eigen huishouden meededen extra bonuspunten verdienen voor de school. Met een informatief scherm werd op beide scholen de tussenstand vrijwel real-time gepresenteerd. Zo ontstond een echte strijd onder de Stadse Helden om hun eigen school naar de overwinning te helpen van meest energiezuinige school.

 

  • Naam : Stadse Helden
  • Datum : 01 / 01 / 2012
  • Partner : Stedin Netbeheer
  • Gemiddelde besparing : 10,1%
Interesse?