Student Energy Race

Posted 31 oktober 2018

De Student Energy Race (SER) is dé jaarlijkse energiebesparingsrace tussen studentenhuizen uit heel het land. In 2018 startte alweer de zevende editie! Studentenhuizen gaan van 1 november tot en met 28 februari (het stookseizoen) de strijd met elkaar om zoveel om zoveel mogelijk energie te besparen in huis. Met een recordaantal deelnemers uit studentensteden Amsterdam, Delft, Deventer, Leiden, Nijmegen, Utrecht en Wageningen, was ook dit jaar weer een editie om trots op te zijn.

De energiebesparingswedstrijd heeft als doel om studenten blijvend bewust te maken van hun energiegebruik en ze te prikkelen dit energieverbruik te verminderen. Dit levert een bijdrage aan verminderen van de CO2-uitstoot en betaalbare huisvesting voor studenten. Tijdens de race gaan deelnemende studentenhuizen energie besparen door gewoontes aan te passen. Tijdens workshops krijgen ze handige tips en tricks en ze worden ondersteund door een Student Energy Coach. Dit is een student of starter die kenner is van besparen. Daarnaast kunnen huizen via een app hun gas en stroomverbruik – en hun prestatie ten opzichte van de andere huizen – real life inzien.

Iedere maand is er een prijs voor het huis dat die maand het meest bespaarde ten opzichte van andere jaren. Aan het eind van de race worden twee hoofdprijzen uitgereikt: de prijs voor het huis dat in de periode van de race het meest bespaarden ten opzichte van voorgaande jaren en het huis met de kleinste voetafdruk, dus het minste verbruik per m2 per persoon.

Tekst gaat verder onder de video

Deelnemende studenten beoordelen de Student Energy Race zeer positief en geven aan dat dit hen motiveert om actiever met duurzaam gedrag bezig te zijn. Dat blijkt ook wel uit de resultaten; de 23 teams bespaarde gemiddeld samen 34% en de winnaar zelfs 65% op elektriciteit en gas ten opzichte van de drie voorgaande jaren

Ook dit jaar bleef de Student Energy race niet onopgemerkt met o.a het AD en de NOS die met leuke filmpjes en artikelen aandacht hebben besteed aan de wedstrijd.

 

De Student Energy Race werd georganiseerd door DUWOSSHIdealisDe KeySSHNStudenten voor MorgenShifft en SME Advies.

 

  • Naam : Student Energy Race
  • Datum : 01 / 11 / 2018
  • Partners : SSH, DUWO, Idealis, de Key, SSH&, Studenten voor Morgen, SME advies
  • Gemiddelde besparing : 34%
Bekijk website